فروشگاه اینترنتی پرواز 09128501125 / 02122691010

حضور چشمگیر آسیایی‌ها در میان برترین دانشگاهها/رتبه ۳ کشور اسلامی

 

بنیانگذار ISC با اشاره به نظام رتبه بندی تایمز نتایج رتبه بندی دانشگاه های جهان را که زیر ۵۰ سال قدمت دارند، گفت: رشد ۲۹ پله ای دانشگاه صنعتی اصفهان در این رتبه بندی بسیار قابل توجه است.

دکتر جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در میان دانشگاه هایی که زیر ۵۰ سال دانشگاه پلی تکنیک لوزان در سوئیس در راس بهترین دانشگاه های جهان قرار دارد . پلی تکنیک لوزان در سال ۱۹۶۹ تاسیس شده است و رتبه این دانشگاه در سال ۲۰۱۴ میلادی دوم بود. رتبه جهانی این دانشگاه ۳۴ است.

رتبه های دوم تا پنجم دانشگاه های برتر زیر ۵۰ سال قدمت

امتیاز از ۱۰۰ رتبه جهانی رتبه ۲۰۱۴ نام دانشگاه رتبه ۲۰۱۵
۷۲.۷ ۳۴ ۱ علوم و فناوری پوهانگ کره جنوبی دوم
۶۹.۲ ۶۶ ۳ علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی سوم
۶۸.۳ ۵۱ ۴ علوم و فناوری هنگ کنگ چهارم
۶۸.۱ ۶۱ ۵ صنعتی نانیانگ سنگاپور پنجم

وی خاطرنشان کرد: رتبه بندی دانشگاه های کمتر از ۵۰ سال قدمت تنها رتبه بندی جهانی است که در آن دانشگاه های آسیا و اقیانوسیه نسبت به اروپای غربی و آمریکا شمالی موفقیت های چشمگیری را بدست آوردند. با رشدی که دانشگاه های این منطقه دارند به نظر می رسد تا ۱۰ سال دیگر بسیاری از دانشگاه های این دو قاره در گروه ۲۰۰ دانشگاه تراز اول جهان در رتبه بندی تایمز قرار خواهند گرفت و به جابجایی رتبه دانشگاه ها منجر خواهد شد.

چهره ماندگار علمی کشور یادآور شد: تنها دو دانشگاه انگلستان که در اوایل ۱۹۶۰ تاسیس شده اند اکنون در بین ۲۰ دانشگاه ممتاز جهان قرار دارند. دانشگاه لانکستر با رتبه ۱۰ و دانشگاه وارویک با رتبه ۱۲ از آن جمله است.

استاد علم اطلاعات شناسی دانشگاه شیراز افزود: این در حالی است که در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر با قدمت زیر ۵۰ سال؛ استرالیا برای نخستین بار در تاریخ خود با ۱۶ دانشگاه ممتاز موقعیت برتری را بدست آورده است. تعداد دانشگاه های انگلستان در بین دانشگاه های زیر ۵۰ سال ۱۵ دانشگاه است. تاسیس دانشگاه های استرالیا بین دهه های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ اتفاق افتاده است. در حالی که چهار دانشگاه انگلستان بعد از ۱۹۶۰ میلادی تاسیس شده است.

 

رتبه های ششم تا دهم دانشگاه های برتر زیر ۵۰ سال

امتیاز از ۱۰۰ رتبه جهانی رتبه ۲۰۱۴ نام دانشگاه رتبه ۲۰۱۵
۶۱.۵ ۱۰۱ ۶ ماستریخت هلند ششم
۶۱.۴ ۸۸ ۷ ایرواین کالیفرنیا آمریکا هفتم
۵۸.۸ ۱۰۹ ۱۱ سانتاکروز کالیفرنیا آمریکا هشتم
۵۶.۲ ۱۲۰ ۸ پاریس جنوب فرانسه نهم
۵۵.۴ ۱۰۳ ۱۲ لانکستر انگلستان دهم

 

مهراد گفت: نخستین دانشگاه ترکیه در بین ۱۰۰ دانشگاه ممتاز زیر ۵۰ سال، دانشگاه «سابانجی» است که رتبه ۱۳ با امتیاز ۵۱.۶ کسب کرده است. دانشگاه «بیلکنت» دومین دانشگاه ترکیه با امتیاز ۴۶ رتبه ۲۸ را از آن خود کرده است. دانشگاه «کوچ» سومین دانشگاه ترکیه است که با امتیاز ۳۹.۲ رتبه ۵۱ را بدست آورده است.

وی با اشاره به وضعیت دانشگاه های ایرانی در این رتبه بندی گفت: در ایران دانشگاه صنعتی شریف با امتیاز ۴۲.۴ حائز رتبه ۴۰ دانشگاه های زیر ۵۰ سال قدمت در رتبه بندی تایمز است. دانشگاه شریف از شاخص آموزش ۳۲.۸ ، از چشم انداز بین المللی ۱۹.۴، از درآمد صنعتی ۸۶.۲ ، از پژوهش ۴۶.۱ و از استناد ۵۰.۴ امتیاز را بدست آورده است. رتبه این دانشگاه در سال های ۲۰۱۴ در بین ۱۰۰ دانشگاه ممتاز این رتبه بندی ۲۷ و در سال ۲۰۱۳ نیز ۴۷ و در سال ۲۰۱۲ (نخستین سال رتبه بندی) ۶۸ بود.

بنیانگذار ISC اظهار داشت: دانشگاه صنعتی اصفهان با امتیاز ۳۸.۳ حائز رتبه ۶۳ دانشگاه های زیر ۵۰ سال قدمت در رتبه بندی تایمز است. دانشگاه صنعتی اصفهان از شاخص آموزش ۲۶.۶ ، از چشم انداز بین المللی ۲۰، از درآمد صنعتی ۸۴.۱، از پژوهش ۴۰.۱ و از استناد ۴۸.۹ امتیاز را بدست آورده است. رتبه این دانشگاه در سال های ۲۰۱۴ در بین ۱۰۰ دانشگاه ممتاز این رتبه بندی ۹۲ بود که اکنون ۲۹ پله صعود کرده است.

وی گفت: ترکیه، ایران و مراکش سه کشور اسلامی هستند که به ترتیب با سه، دو و یک دانشگاه با قدمت زیر ۵۰ سال در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر افتخار آفریده اند.

مهراد افزود: در مجموع و در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر زیر ۵۰ سال ۲۸ کشور حضور دارند. آمریکا تنها دارای ۷ دانشگاه برتر در این رتبه بندی است. اسپانیا ۶، فرانسه ۵ و کانادا ۴ دانشگاه برتر زیر ۵۰ سال دارد. فنلاند، هنگ کنگ، پرتغال، کره جنوبی، سوئد، تایوان و ترکیه نیز هر کدام سه دانشگاه و برزیل نیز از آمریکای لاتین دارای یک دانشگاه زیر ۵۰ سال قدمت است. از کشورهای اسلامی و منطقه دانشگاه های مالزی و هندوستان از حضور در این رتبه بندی بازمانده اند.

منبع: خبرگزاری مهر