به گزارش خرگزاری مهر، دکتر حسین سالار آملی تاکید کرد : دانشگاه های کشور در مسیر توسعه هیچ مسیری موثرتر از مسیر بین المللی شدن ندارند.
وی بر لزوم برنامه ریزی دانشگاه های کشور برای ورود به مسیر بین المللی شدن تاکید کرد.
وی تصریح كرد: توافق احتمالی هسته ای بین ایران و ۱+۵ می تواند آغاز دوره ای جدید از بین المللی شدن دانشگاه ها باشد و دانشگاه ها باید برای ورود احتمالی به این دوره برنامه ریزی كنند.
رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، گذر از لایه های بیرونی و سطحی همکاری های علمی بین المللی به لایه های عمقی و درونی را زمینه ساز ورود به مرحله ای جدید و پایدار تر از همکاری های علمی بین المللی دانست.
سالار آملی برگزاری سمینارها، کنفرانس ها، انعقاد تفاهم نامه ها و مسائلی از این دست را «لایه های بیرونی» و شکلی همکاری های بین الملل توصیف كرد و گفت: در لایه های «درونی» همکاری های بین المللی مسائلی بنیادی و پایدارتر مانند جذب و تبادل دانشجو، فرصت های مطالعاتی و پروژه های مشترک مورد توجه قرار می گیرد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در ادامه ، با ترسیم مسیر همکاری های علمی بین المللی، این همکاری ها را به دو حوزه همکاری با «کشورهای نفوذ» و کشورهای «متحد» تقسیم بندی کرد .
سالار آملی درخصوص حوزه کشورهای نفوذ، بر گسترش مناسبات با کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و تاجیكستان به عنوان یک اولویت تاکید کرد.
به گفته وی پنج محور اصلی در حوزه سیاست گذاری برای گسترش همکاری های علمی بین المللی طراحی شده که دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی برای حرکت در مسیر این پنج حوزه اولویت دار حمایت و مورد تشویق قرار خواهند گرفت.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل افزود: جذب و تبادل دانشجو، ارائه و استفاده از فرصت های مطالعاتی، برگزاری دوره های مشترک با دانشگاه های خارجی، انجام پروژه های علمی و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان پنج حوزه کلیدی سیاست گذاری شده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای گسترش همکاری های علمی بین المللی هستند.
سالار آملی در پایان از برنامه مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، برای طراحی نظام ارزیابی همکاری بین المللی خبر داد و گفت : طی ۶ماه آینده، دانشگاه های برتر در زمینه همکاری های بین المللی معرفی خواهند شد.
منبع:خبرگزاری مهر