یک دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مشکلات دانشجویان دوره رزیدنتی اشاره کرد و گفت: رزیدنت ها به دلیل چارچوب های قانونی که وجود دارد، باید دستور العمل های بیمارستانی را رعایت کنند بدون اینکه توجهی به اتلاف انرژی و بازده کار دستیاران صورت بگیرد.
سپیده جعفری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران اظهارکرد: از لحاظ قانونی رزیدنتها مجاز نیستند در محیط بیرون کار کنند ولی مشکلات مالی آنقدر زیاد است که بعید نیست بیشتر آنها با غیبت در کلاس ها و کشیکهای شبانه خود، در بیرون از محیط های آموزشی به کار مشغول شوند.
جعفری با تاکید بر اینکه باید درآمد و امکانات رزیدنت ها در بیمارستانها مناسب باشد افزود: از یک طرف اساتید می گویند باید در بیمارستان حضور داشته باشید تا درس را یاد بگیرید و از طرف دیگر بیمارستان و گروه آموزشی به دنبال درآمدزایی هستند. با این وجود عملا به نتیجه ای می رسیم که رزیدنت ها در امور پزشکی آموزش لازم را کسب نمی کنند.
این دانشجوی سال دوم اطفال دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: رزیدنت ها باید قدم به قدم و تحت نظر استاد مربوطه مراحل آموزشی را طی کنند، این در حالی است که اگر برای بیمار اتفاقی بیفتد استاد به هیچ عنوان خود را مسئول نمی داند.
وی بیان کرد: از یک رزیدنت انتظار می رود هم درس بخواند و هم همگام با مقاله های روز دنیا اطلاعات خود را بهروز کند، این در حالی است که به علت شرایط سیاسی و اقتصادی موجود، دسترسی رزیدنت ها و حتی اعضای هیات علمی به بسیاری از ژورنال های خارجی محدود است و گاهی پیش می آید که برای دسترسی به چند مقاله ضروری، رزیدنت یا استاد مجبور می شوند مسیرهایی را طی کنند که به طور معمول در سایر کشورها، با دو کلیک و بدون هزینه به دست می آید.
منبع:خبرگزاری ایسنا