مهندسی صنایع کد(1260) |
مقدمه
بیتردید دستیابی به هیچ موفقیتی بدون تلاش و برنامهریزی میسر نخواهد بود و دراین میان پیروزی از آن كسانی خواهدبود كه بتوانند در مدت زمان كمتر با اثربخشی بیشتر به سوی هدف موردنظر حركت نمایند. سوالی كه دراینجا مطرح میگردد این است كه برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر چگونه میتوان بدون مطالعه دهها جلد كتاب حجیم و صرف ساعتها وقت، نتیجه مطلوبی گرفت؟ پاسخ به این سوال در برنامهریزی نهفته است. برای روشن شدن این موضوع در ابتدا بهتر است مروری بر عوامل منفی اثرگذار بر عدم موفقیت تحصیلی داوطلبان مقطع كارشناسی ارشد داشته باشیم. مهندسی صنایع رشتهای است كه با طراحی، بهبود و پیادهسازی سیستمهای یكپارچه از افراد، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی مرتبط میباشد. این رشته بر پایه دانش تخصصی و تبحر در علوم ریاضی، طبیعی، اجتماعی و نیز قوانین و روشهای تجزیه و تحلیل مهندسی و طراحی بنا شده است و میتواند به كمك این علوم و قوانین به تعیین، پیشبینی و ارزیابی نتایج حاصل از سیستمهای یكپارچه بپردازد» هدف اصلی آموزش این رشته بهینهسازی و استانداردسازی كلیه سیستمها اعم از تولیدی و خدماتی و در نهایت ارتقاء بهرهوری است بطوریكه هر یك از دروس تخصصی این رشته تحصیلی در واقع وسیلهای مؤثر در راه استفاده مؤثر از منابع و تقلیل هزینههاست.»
معرفی گرایش ها
- مدیریت سیستم و بهرهوری
- سیستمهای اقتصادی و اجتماعی
زمینه های اشتغال
فارغ التحصيلان اين رشته بسته به واحدهايي که گذرانده اند و عنوان پايان نامه، صرفنظر از گرايش ايشان و بنا به نياز بازار به آن مهارت خاص جذب مي شوند. زمينه کاري اين رشته بسيار گسترده است؛ تمامي کارخانه ها، موسسات فني و يا آموزشي، حتي شرکت هاي کوچک در صورت تمايل به بهينه سازي و بهبود خدمات و محصولات خود مي توانند از يک نيروي متخصص در اين رشته استفاده کنند. از آنجا که اکثر امور و مشاغل مربوطه به صورت تيمي انجام مي پذيرد، در چنين شرايطي دارندگان مدرک کارشناسي ارشد در سمت بالاتري و به عنوان سرپرست تيم برگزيده مي شوند. با توجه به اينکه ظرفيت پذيرش در اين رشته بسيار کم است و نياز بازار به اين رشته زياد است، فرصت هاي شغلي براي فارغ التحصيلان اين رشته زياد است. برخي از پست هاي سازماني که از تخصص مهندسي صنايع بهره مي گيرند عبارتند از: سرپرست امور سازماني، رئيس برنامه ريزي و تحليل هاي مالي، سرپرست آمار و گزارش هاي تطبيقي، رئيس امور راه اندازي طرح ها، سرپرست هماهنگي و پشتيباني تدارکاتي، کارشناس ارشد بودجه و کنترل هزينه، سرپرست کنترل و پيشرفت برنامه ها، رئيس
برنامه ريزي و کنترل پروژه، کارشناس ايمني، مدير انتقال تکنولوژي، مدير پروژه، مدير بخش نگهداري و تعميرات، برنامه ريز و سرپرست بانک اطلاعاتي، برنامه ريز توليد، رئيس سالن توليد و …