مهندسی مکانیک کد(1267) |
مقدمه
فارغالتحصیلان مهندسی مکانیک میتوانند برای دوره کارشناسی ارشد خود علاوه بر هشت گرایش اصلی این رشته، ۳ گرایش فرعی مهندسی مکانیک را نیز انتخاب کنند:
سیستمهای انرژی و محیط زیست
انرژی هستهای
مهندسی دریا
مکانیک بهشت ریاضیات است. این جمله زیبا از “لئوناردو اولر” ریاضیدان بزرگ سوئیسی بنیانگذار ارتباط تنگاتنگ ریاضیات با مکانیک است و همچنین مکانیک بخشی از علم فیزیک است. به همین دلیل دانشجوی مهندسی مکانیک باید در دو درس ریاضی و فیزیک قوی بوده و همچنین از هوش استعداد و قدرت تجسم خوبی برخوردار باشد. یک مهندس مکانیک بنا به مقتضیات رشته خود میبایست در محیطهای تولیدی و در کارخانهها اکثراً مشغول به کار گردد و در نتیجه باید توانایی کار در محیطهای شلوغ و پرسروصدا و خشن و دور از شهر را داشته باشد.
معرفی گرایش ها
- طراحی کاربردی
- تبدیل انرژی
- ساخت تولید
- بیومکانیک
- سیستم محرکه خودرو
- سیستمهای تعلیق ترمز و فرمان
- سازه بدنه خودرو
- مکاترونیک
زمینههای اشتغال
دانش مکانیک دانش زندگی است. در هر مجتمع و کارگاه صنعتی نیاز به فارغالتحصیل این رشته امری ضروری و مشهود است و با توجه به حرکتهای صنعتی این چند ساله اخیر کشور، مهندسین مکانیک بیش از پیش در گرداندن چرخ صنعت دخیل شدهاند و راه همواره برای رشد و ترقی آنها باز است. چشم انداز شغلی مهندسان در خارج کشور نیز بسیار امیدبخش و با استحکام است. برای مثال در ایالات متحده آمریکا رشد شغلها و حرفههای مربوط به مهندسی مکانیک هر سال حدود ۱۶% (۳۵ هزار شغل) است و انتظار میرود این آهنگ رشد تا چند سال آینده هم حفظ شود. مهندسان مکانیک از روزگاران گذشته تا به امروز اغلب در بخشهای صنعتی نقش عمدهای ایفا کرده و میکنند. همچنین صنعت پزشکی و داروسازی فرصتهای شغلی جدید و هیجانانگیزی را برای مهندسان مکانیک به وجود آوردهاند تا نیروها و دانشهای زیستی را در هم بیامیزند.