معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: پژوهش ها نشان می دهد فارغ التحصیلان کشور، مهارت لازم برای بازار کار کشور را ندارند و طرحی برای مهارت آموزی دانشجویان و دانش آموختگان داریم که در صورت حمایت از این طرح، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی را تا پایان برنامه ششم توسعه به نصف کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، “پوراندخت نیرومند” در مراسم معارفه سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با بیان اینکه سوء تدبیر، عامل بسیاری از مشکلات کشور است، اظهار کرد: نظام حرفه آموزی فنی و حرفه ای مبتنی بر بازار کار است و زمانی که به مسائل مختلف توجه شود، می تواند موفق شود.
وی افزود: شاید کمترین توجه به نظام آموزش فنی و حرفه ای در کشور ما شده این در حالی است که در دنیا برای این نظام آموزشی، که نیاز به نظام جامع اطلاعاتی بازار کار دارد و هماهنگی کل وزارتخانه ها را می طلبد؛ بودجه و توانمندیهای خاصی در نظر می گیرند.
معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه اگر این نیاز و توجه ایجاد نشود، روز به روز وضعیت اشتغال کشور بدتر خواهد شد تصریح کرد: به دلیل عدم توجه به این ساز و کارها، تاکنون نتوانسته ایم در برنامه های توسعهای موفق شویم.
نیرومند تصریح کرد: تا زمانی که بنگاه ها تشویق نشوند که نیروی مهارت دیده به کار گیرند و مشوق های بیمه ای و مالیاتی وجود نداشته باشد، وضعیت آموزش های فنی و حرفه ای تغییری نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه در همه جا نقش سازمان فنی و حرفه ای کمرنگ دیده شده این در حالی است که باید این سازمان تقویت و نظام صلاحیت حرفه ای تشکیل شود افزود: شرایط اشتغال کشور به گونه ای است که باید به سمتی برویم تا ساز و کارهای مناسب پیش بینی و با حمایت جدی از آموزش فنی و حرفه ای، نقش موثرتری در کشور ایفا کنیم.
معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور خاطر نشان کرد: پژوهش ها نشان می دهد فارغ التحصیلان کشور، مهارت لازم برای بازار کار کشور را ندارند و طرحی برای مهارت آموزی دانشجویان و دانش آموختگان داریم که در صورت حمایت از این طرح، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی را تا پایان برنامه ششم به نصف کاهش می دهد.
منبع:خبرگزاری ایسنا