رئیس هیأت مدیره انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران از تاسیس دانشکده حقوق در دانشگاه بوعلیسینا در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)_منطقه همدان، دکتر “حسین صفایی” در مراسم گرامیداشتی که به همت دانشگاه بوعلی سینا برای این استاد بزرگ برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر در دانشگاه بوعلیسینا مجموعه حقوق به خوبی فعالیت میکند، اظهار کرد: امیدواریم این مجموعه به دانشکده تبدیل شده و بهزودی افتتاح شود چراکه با وجود اساتید برجسته باید این رشته و گروه در دانشگاه ارتقاء یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه قانون حمایت از حقوق زن در خانواده به سه قانون در سالهای 46، 53 و 91 تقسیم میشود، افزود: قانون جدید در سال 91 با تحولات بیشتری نسبت به سال 53 به تصویب رسید و در راستای حقوق زن، گامهای موثری را برداشته که حتی مورد انتقاد بعضی از افراد نیز واقع شده است.
دکتر صفایی تصریح کرد: از محاسن قانون جدید حقوق زن در خانواده تجمیع و یکپارچه شدن قوانین پراکنده، اعمال اصلاحات و افزودن قوانین جدید بوده که در ماده 58، قانون جدید 11 قانون پراکنده را فسخ، مواردی را جایگزین و یا اصلاح کرده که بسیار قابل توجه است.
وی با بیان اینکه بیشتر قواعد در قوانین شکلی است، عنوان کرد: قواعد قانون مدنی به قوت خود باقی بوده و با وجود ایرادات زیاد، قانون حمایت از حقوق زن در خانواده آنها را به هیچ عنوان فسخ نمیکند.
دکتر صفایی در ادامه نخستین قانون از 11 قانون حمایت از حقوق زن در خانواده را مشارکت قاضی مشاور زن در دادگاه خانواده دانست و گفت: در مقررات قانون قبل، مشاور زن در دادگاه خانواده حضور داشت اما عنوانی با نام قاضی مشاور زن وجود نداشت که دادگاهها باید حتیالامکان از این مشاور استفاده میکردند اما در قانون جدید خانمها مقام قاضی مشاور پیدا خواهند کرد.
در قانون جدید دادگاهها موظف به استفاده از قاضی مشاور زن هستند
وی اضافه کرد: از سال 91 به بعد، دادگاهها موظف هستند تا از قاضی مشاور زن نیز استفاده کرده و اگر نظر قاضی محکمه با آن ها موافق نیست باید با دلیل و استدلال نظر مشاور را رد کنند.
دکتر صفایی به قانون امکان اقامه دعوا در محل سکونت زن اشاره و تصریح کرد: دادگاه اقامتگاه زن را همان اقامتگاه شوهر دانسته مگر در موارد استثنایی که شوهر اقامتگاه خاصی نداشته، به توافق طرفین زن محل سکونت دیگری را انتخاب کند و یا موضوع دعوا بر سر مهریه باشد زن میتواند در محل سکونت خود اقامه دعوا کند که این قاعده در آئین دادرسی مدنی نیز آمده است.
وی اظهار کرد: سومین قانون در قانون جدید حقوق زن در خانواده نقش زنان در مراکز مشاوره خانوادگی بوده و این مرکز از کارشناسان رشتههای مختلف از جمله مطالعات خانواده، مشاوره، روانپزشکی، روانشناسی، مددکار اجتماعی، حقوق، فقه و مبانی اسلامی تشکیل شده و نیمی از اعضای آن باید از بانوان متعهد و واجدشرایط باشند که مقدمات آن به تدریج طی سه سال فراهم آمده و وزارت دادگستری و یا قوه قضائیه باید مرکز مشاوره را تاسیس کند که این قانون در سال گذشته با تاخیر به تصویب رسید.
استاد صفایی یکی از برجستهترین ذخایر گرانمایه جامعه حقوقی کشور است
مدیر گروه رشته حقوق دانشگاه بوعلی سینا نیز استاد صفایی را یکی از برجستهترین ذخایر گرانمایه جامعه حقوقی کشور دانست.
دکتر “ستار عزیزی” افزود: از ویژگیهای برحسته استاد جامعالاطراف بودن در حوزه مدرن بوده که علاوه بر فقه و حقوق در حوزه تجارت بینالملل نیز دستی دارند.
وی اظهار کرد: استاد صفایی از جایگاه شایسته و والایی در حقوق برخوردار هستند که با پیشنهاد وی بخشی از خاطرات مهم اساتید در غالب کتابی برای بهرهمندی آیندگان تدوین خواهد شد.
منبع:خبرگزازی ایسنا