مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در راستای اجرای طرحهای توسعه آموزش مدیریت بحران، ایجاد دو رشته جدید آماد و پشتیبانی در سوانح و مدیریت بحران اماکن در مقطع کارشناسی را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، ایده تاسیس دانشگاه علمی کاربردی مدیریت بحران نخستین بار در سال 1391 و با هدف ایجاد بستر مناسب برای تحقیق و پژوهش، افزایش شاخصهای کمی و کیفی آموزش های کاربردی، گسترش بکارگیری دانش آموختگان آموزش عالی و افزایش سطح علمی و تحصیلی پرسنل شاغل این حوزه و تربیت نیروی انسانی متخصص مطرح شد.
این مرکز پس از طی مراحل مقدماتی شامل اخذ مجوز و تعیین محل موقت در مردادماه سال 1392 آغاز به کار و برای نیم سال تحصیلی 93 – 92 در مقطع کاردانی رشته امداد سوانح نسبت به پذیرش دانشجو اقدام کرد.
شاهین یگانه مدیر این مرکز آموزشی وابسته به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص این مرکز گفت: این مرکز در ساختمان پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران توحید که در انتهای بزرگراه چمران جنوب واقع شده از امکانات عمومی و اختصاصی مناسبی برخوردار است.
وی افزود: تاکنون 11 دوره آموزش ضمن خدمت ویژه کارکنان شهرداری تهران با مقوله مدیریت بحران در این مرکز برگزار شده است.
وی با اشاره به ظرفیت موجود این مرکز برای جذب شمار بیشتری دانشجو و ایجاد رشتههای جدید گفت: بر همین اساس مقدمات ایجاد رشته مدیریت بحران با گرایش مبانی کاربردی و فرماندهی و کنترل در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد فراهم شده و پس از پایان بررسی و کسب مجوزهای لازم نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می شود.
راه اندازی سامانه پیام کوتاه، شبکه اینترنت بی سیم و راه اندازی پرتال برای معرفی و توسعه تبادل اطلاعات فنی و آموزشی در محیط مجازی از جمله اقدامات دیگر این مرکز است.
وی گفت: این مرکز آموزشی در حال حاضر 70 دانشجو دارد که در رشته امداد و سوانح در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند و تمام تلاشها معطوف به آن شده است که دانشجویان از محیط مناسب آموزشی و استادان مجرب برخوردار باشند.
مرکز علمی کاربردی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در زمینی به وسعت 2200 متر مربع واقع شده که 950 متر مربع زیربنا دارد؛ در مجموع 4 کلاس درس، کارگاه آموزشی چند منظوره زبان و رایانه، اتاق بحران، سالن ورزشی، کتابخانه، نمازخانه و همچنین فضای اداری (6 اطاق) از بخش های موجود این مرکز است.
در حال حاضر این مرکز براساس تفاهم نامه آموزشی و پژوهشی که با موسسه آموزش عالی علمی کاربردی شهرداری تهران دارد به ارائه خدمات آموزشی مرتبط با مدیریت بحران به پرسنل شهرداری تهران می پردازد.
یگانه در همین خصوص گفت: در افق 5 ساله، این مرکز دانشگاهی قصد دارد به عنوان یک مرجع علمی و تخصصی با پذیرش بیش از 500 دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در حوزه پیشگیری و مدیریت بحران به ارائه خدمات آموزشی بپردازد.
به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، وی خاطرنشان کرد: افزایش نظاممند سطح شاخص های آموزشی در حوزههای پیشگیری، آمادگی و مقابله، پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتههای مرتبط با مدیریت بحران، برنامهریزی برای حرکت به سمت پژوهش محوری و تولید دانش در حوزه پیشگیری و مدیریت بحران با تقویت نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی، تالیف کتب آموزشی و برگزاری کارگاههای آموزشی، همایش ها و کرسیهای آزاداندیشی علمی از اهداف آتی این مرکز آموزشی است.
منبع:خبرگزاری ایسنا