به گزارش خبرنگار مهر،دکتر ابراهیم خدایی امروز از بیستمین المپیاد علمی – دانشجویی کشور که در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است، بازدید کرد. وی در حاشیه بازدید از بیستمین المپیاد علمی و دانشجویی کشور در خصوص این المپیاد گفت: المپیاد در ۱۷ رشته برگزار می شود و داوطلبان آن به دو روش انتخاب شدند. ۲۴۸ نفر از آنها از طریق آزمون کارشناسی ارشد و ۵۳۱ نفر از آنها نفرات ممتاز دانشگاهها هستند. در مجموع می توان گفت ۷۷۹ نفر در این آزمون به رقابت می پردازند.
رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور یادآور شد: ۳ رشته از ۱۷ رشته مذکور، رشته های ریاضی، شیمی و آمار هستند که ۱۰۹نفر در این ۳ رشته رقابت می کنند. در هر یک از این رشته ها ۵ نفر انتخاب می شوند و وارد فرایند دیگر رقابت یعنی المپیاد بین المللی می شوند که ۲۴ تا ۲۹ مرداد در همدان برگزار می شود. آزمون به زبان انگلیسی است و از ۱۰ کشور خارجی شرکت کننده دارد.
وی در ادامه در خصوص اعلام نتایج بیستمین المپیاد علمی دانشجویی کشور گفت: نتایج ۲۸ مرداد اعلام می شود و مابقی نیز اواسط شهریورماه اعلام خواهد شد.
خدایی در خصوص دو مرحله ای شدن آزمون دکتری گفت: همانطور که مستحضرید آئین نامه دکتری تغییر یافت و اطلاعیه اول آن صادر شد. در حال حاضر در حال آماده سازی رشته های امتحانی و مواد آزمون هستیم که تا شنبه بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد.
وی افزود: بر اساس آئین نامه، تعداد ۲۵۲ رشته به ۷۲ رشته تغییر یافت و مقرر شد سازمان سنجش آزمون دکتری را دو بار در سال برگزار کند و نتایج آن را به صورت کارنامه به دانشگاهها و داوطلبان اعلام کند و دانشگاهها بر اساس حد نصاب اعلام شده فراخوان پذیرش ارائه دهند.
وی یادآور شد: اطلاعات لازم برای این حد نصاب ها توسط سازمان سنجش به دانشگاهها ارائه می شود تا دانشگاهها بتوانند درصد لازم را در فراخوان لحاظ کنند. در حال حاضر بر اساس مصوبه شورای نظارت و پذیرش دکتری نتایج این آزمون تا دو سال اعتبار و اگر شخصی از نتایج خود راضی باشد تا دو سال می تواند برای پذیرش در دانشگاهها اقدام کند.
خدایی تاکید کرد: اولین آزمون اسفندماه برگزار می شود.
وی درباره نتایج آزمون کارشناسی ارشد و دکتری نیز گفت: بر اساس برنامه زمانی از پیش تعیین شده نتایج هفته اول شهریورماه اعلام می شود.
رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور درباره تغییرات آزمون کارشناسی ارشد نیز گفت: تغییر مهمی در زمان آزمون کارشناسی ارشد ایجاد شد که بر اساس آن مقرر شد این آزمون ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ۹۵ برگزار شود. سازمان سنجش هر ساله این آزمون را بهمن ماه برگزار می کرد و با توجه به فصل زمستان و مشکلاتی که در این فصل وجود داشت بعضی مواقع منجر می شد که آزمون با تغییر یا تعویق برگزار شود برای همین آزمون به اردیبهشت ماه منتقل شد.
وی در ادامه افزود: آزمون سراسری نیز امسال مقارن شد با ماه مبارک رمضان که ۲۰ و ۲۱ خرداد ماه برگزار شد اما سال آینده این آزمون بعد از ماه مبارک رمضان و ۲۴ و ۲۵ تیرماه برگزار می شود.
خدایی در خصوص سئوالی درباره تسهیلاتی که به برگزیدگان المپیاد علمی و دانشجویی تعلق می گیرد گفت: دو نوع تسهیلات به این دانشجویان ارائه می شود. از جمله ۱۵ نفر اول یعنی ۵۳۱ نفری که از طریق قطب های آموزشی دانشگاهها در این آزمون شرکت کرده اند بدون آزمون می توانند وارد مرحله بعد شوند و ۳ نفر اول عضو بنیاد ملی نخبگان شده و از تسهیلات بنیاد استفاده می کنند. همچنین بر اساس شیوه نامه برگزیدگان المپیاد علمی و دانشجویی، تسهیلات دیگری نیز به این دانشجویان بویژه دانشجویان المپیاد دکتری تعلق می گیرد.
منبع:خبرنگار مهر