معاون آموزشی جهاددانشگاهی گفت: باید سعی کنیم کیفیت کار در آموزش عالی را ارتقا داده و جهتگیری ویژهای را که جهاد دنبال آن است، یعنی ارتباط آموزش عالی و اشتغال را پررنگ کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر قرنفلی در سومین نشست هماندیشی مدیران آموزش عالی جهاد دانشگاهی گفت: با برگزاری این نشستها و کمیسیونهای ویژهای که در گردهمایی معاونان آموزشی درباره موسسات آموزش عالی داریم، فرصتی فراهم شده تا حجم ارتباطات بیشتر شود و بتوانیم تبادل نظر و تجربه داشته باشیم. اما کماکان نیاز داریم این جلسات را برگزار و مسائل موجود را مطرح کنیم.
قرنفلی توضیح داد: هم در آموزش عالی و هم در علمیکاربردی با کاهش تقاضا مواجه بودهایم اما در بخش تخصصی دچار نوسان نشدیم، لذا باید از نظر ساختاری به سمت تاسیس سازمانهای جهاد رفته و به این سمت حرکت کنیم که مجموعه فعالیتهایی که در یک استان صورت میگیرند، ارتباط منطقی با هم داشته باشند.
به گفته وی مجموعههای آموزش عالی از نظر حقوقی استقلال دارند و تنظیم کردن مسائلی واحد کمی دشوار است.
وی سپس در توضیح گزارشی از وضعیت آموزش عالی کشور گفت: بیش از 4میلیون و 300 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند که 21درصد از آنها یعنی 920 هزار نفر در مقطع کاردانی، 66درصد معادل 2میلیون و 800هزار در مقطع کارشناسی، 450هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 60هزار دانشجو در مقطع دکتری تخصصی تحصیل می کنند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی ادامه داد: 45درصد از دانشجویان در حوزه علوم انسانی، 34 درصد در حوزه فنی مهندسی و 21درصد در چهار حوزه دیگر یعنی هنر و پزشکی و زبان و کشاورزی هستند.
قرنفلی با اشاره به وجود 2800 موسسه و دانشگاه در کشور ، توضیح داد: از این بین تعداد 340 دانشگاه و موسسه وابسته به وزارت علوم، 44 دانشگاه وابسته به وزارت بهداشت، 117 دانشگاه و موسسه وابسته به آموزش و پرورش و 28 موسسه وابسته به سایر دستگاه ها هستند.
وی ادامه داد: همچنین 358 موسسه غیر دولتی، 408 واحد دانشگاه آزاد، 569 واحد پیام نور و 1000 مرکز علمی کاربردی در کشور وجود دارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا