فروشگاه اینترنتی پرواز 09128501125 / 02122691010

طهورا شهبازی: کاهش ظرفیت های کنکور کارشناسی ارشد درست زمانی اعلام شد که کنکوری‌ها از کنکور فارغ شده بودند؛ بهمن ماه. زمانی که همه تصمیم گیری ها برای انتخاب رشته و شرکت در کنکور به پایان خود رسیده بود.

ابراهیم خدایی بهمن ماه سال گذشته در مورد کاهش ظرفیت ها گفت: ممکن است ظرفیت های پذیرش کاهش هم داشته باشد، البته میزان دقیق ظرفیت ها را دانشگاه ها تا پایان اسفند به وزارت علوم و سازمان سنجش اعلام می کنند اما باید گفت میزان ظرفیت ها در بهترین حالت مشابه سال گذشته است و سیاستی مبنی بر افزایش ظرفیت ها وجود ندارد.

اما راه بازگشتی دیگر برای دانشجویان وجود نداشت. اتفاقی که برای کنکوری های مدیریت اجرایی افتاد. گلایه رتبه های برتر کنکور ارشد مدیریت اجرایی نه تنها کاهش ظرفیت این رشته در دانشگاه های دولتی و مادر است بلکه آنها از اینکه خبر کاهش ظرفیت ها انقدر دیر اطلاع رسانی شده است نیز گله دارند. دیر اعلام کردن کاهش ظرفیت ها در بهمن ماه باعث به هم خوردن برنامه هایی شده که بر اساس ظرفیت های سال گذشته چیده شده است.

رتبه ۳۴آزمون کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی در این رابطه به خبرآنلاین می گوید: «وقتی ظرفیت دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی مقطع کارشناسی ارشد اعلام شد، متاسفانه شاهد کاهش شدیدی در ظرفیت های رشته مدیریت اجرایی در سطح کشوری بودیم. به عنوان نمونه بارز، دانشگاه تهران که قلب علم مدیریت کشور به حساب می آید، با کاهش بیش از 50 درصدی ، ظرفیت خود را از 36 نفر (کنکور 93) به 16 نفر (کنکور 94) رسانده است.»

بر اساس جدول انتخاب رشته کارشناسی ارشد، ظرفیت های مدیریت اجرایی در سال گذشته به ۲۲۵نفر می رسید که ۱۱۳۷نفر روزانه و ۸۸نفر شبانه در دانشگاه های کشور پذیرش می شدند در حالی که این رقم در سال ۹۴ به ۱۵۲نفر کاهش پیدا کرده است به طوری که ۱۰۲نفر روزانه و ۵۲نفر شبانه ظرفیت اعلام شده است و نسبت به سال گذشته ۷۳نفر کاهش داشته است.

مددی می گوید: وضعیت به قدری وخیم است که حتی رتبه های برتر کنکور این رشته نیز از بابت قبولی خود مطمئن نیستند به صورتی که کسی که رتبه ۹ آورده است باید سر کلاس شبانه بنشیند. از سوی دیگر دو دانشگاه ارائه دهنده این رشته یعنی دانشگاه های کاشان و موسسه عالی آموزش پژوهش و مدیریت و برنامه ریزی از اعلام ظرفیت خودداری کرده و این موضوع نیز باعث کاهش شانس قبولی داوطلبان در گرایش اجرایی شده است.در حالی که در تهران تنها دانشگاه تهران، بهشتی، علم و صنعت و علامه طباطبایی پذیرش دانشجو دارند.

محمود نیلی احمد آبادی سرپرست دانشگاه تهران چندی پیش ضمن تأکید بر لزوم کنترل پذیرش دانشجو گفت: دانشگاه تهران اقداماتی را انجام داده که سعی در کمک به ارتقای علوم انسانی داشته است. بزرگترین ضربه‌ای که شاید در سال‌های اخیر به علوم انسانی وارد شده، افزایش بی‌رویه پذیرش دانشجو و تعدد رشته‌ها و گرایش‌ها است به گونه‌ای که رقابت شدیدی در کشور رخ داد و این مسئله آسیب بزرگی به کیفیت این حوزه وارد کرد.

او گفت: امسال پذیرش دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری را بر اساس مصوبه شورای آموزشی دانشگاه سامان دادیم. شورای آموزشی دانشگاه به ازای هر عضو هیأت علمی پذیرش ۱۰ دانشجوی ارشد و دکتری را مجاز دانسته است. بنابراین بر اساس همین شاخص ظرفیت و پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته‌هایی که از این شاخص بیشتر بود، انجام گرفت و حتی برخی ازرشته‌ها و گرایش‌ها را بر اساس این شاخص نباید دانشجو می‌گرفتیم و چون نمی‌توانستیم پذیرش را متوقف کنیم لذا ظرفیت پذیرش در این رشته‌ها را به حداقل رساندیم.

در واکنش نماینده دانشجویان می گوید: یک نامه با امضای رتبه های زیر ۱۰۰به وزارت علوم دادیم که گفتند مساله به دانشگاه مربوط می شود. به همین دلیل نامه ای هم به دکتر نیلی سرپرست دانشگاه تهران دادیم که ایشان گفتند ظرفیت باید بیشتر از این پایین می آمد. از طرفی ظرفیت رشته مدیریت کسب و کار (MBA) افزایش چشمگیری داشته است.

منبع:خبرآنلاین