به گزارش خبرنگار مهر، گروه رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی پايگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، این رتبهبندی را اعلام کرده است. این نظام رتبه بندی برای سومین سال متوالی دانشگاه های آسیا را به استثنای منطقه خاورمیانه رتبه بندی کرد.
روش شناسی رتبه بندی آسیایی کیو اس (QS) از ۹ شاخص اصلی بررسی شهرت دانشگاه (۳۰ درصد)، ارزیابی کارفرمایان (۱۰ درصد)، نسبت عضو هیات علمی به دانشجو (۲۰ درصد)، استنادها به ازای اعضای هیات علمی (۱۵ درصد)، دانشجویان بینالمللی (۲.۵ درصد)، هیات علمی بینالمللی (۲.۵ درصد)، نسبت تبادلات دانشجویی در سطح داخلی ( ۲.۵ درصد) و نسبت تبادلات دانشجویی در سطح بین المللی ( ۲.۵ درصد) استفاده میکند.
همانند رتبه بندی سال گذشته، دانشگاه ملی سنگاپور رتبه نخست در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر آسیا را به خود اختصاص داده است و نمونه موفقی از دانشگاه های آسیا در رقابت با دانشگاه های تراز اول جهان است. این دانشگاه در رتبه بندی جهانی کیو اس (QS) در سال ۲۰۱۴ رتبه ۲۲ را بدست آورد که نشان از عملکرد مطلوب و برنامه های محقق شده این دانشگاه است.
دانشگاه ملی سنگاپور با جذب ۳۷ هزار دانشجو از حدود ۱۰۰ کشور با دیدگاه های فرهنگی و اجتماعی متنوع و با دارا بودن ۲۵ مرکز تحقیقاتی و علمی به عنوان یک برند مطرح دانشگاهی در سطح جهان شناخته می شود.
از اهم برنامه های دانشگاه ملی سنگاپور در برنامه میان مدت این دانشگاه می توان به تقویت اعضای هیات علمی، تبادل دانشجو در سطح بین المللی، کارآموزی و کارآفرینی دانشجویان در سطح داخلی و خارجی، ارائه فرصت و چالش دانشجویان به درک توانایی های بالقوه خود اشاره کرد.
دانشگاه هنگ کنگ با یک پله رشد نسبت به رتبه بندی سال ۲۰۱۴ در جایگاه دوم، موسسه علوم و فناوری پیشرفته از کشور کره جنوبی در جایگاه سوم است، نکته حائز اهمیت در مورد این دانشگاه این است که بخش عمده ای از فعالیتهای فناوری و تکنولوژی کشور کره مدیون فعالیت های علمی و فارغ التحصیلان توانمند این مرکز آموزشی/پژوهشی است.
دانشگاه تکنولوژی نانیانگ سنگاپور در جایگاه چهارم، دانشگاه علوم و تکنولوژی هنگ کنگ در جایگاه پنجم، دانشگاه چینی هنگ کنگ در جایگاه ششم، دانشگاه پکینگ چین در جایگاه هفتم، دانشگه ملی سئول در جایگاه هشتم، دانشگاه سیتی هنگ کنگ در جایگاه نهم و دانشگاه علوم و فناوری پوهانگ در جایگاه دهم قرار دارد.
حضور پررنگ دانشگاه های سنگاپور و هنگ کنگ هر یک با دارا بودن ۲ و ۴ دانشگاه در بین ۱۰ دانشگاه برتر آسیا نشان از عملکرد و سیاست گذاری موفق علمی این کشورها در سطح بین الملل است.
دانشگاه نوپای تکنولوژی نانیانگ سنگاپور با قدمتی ۲۵ ساله دومین دانشگاه برتر سنگاپور محسوب می شود و با ۳۳ هزار دانشجو و ۴ هزار عضو هیات علمی و همکاری با موسسات تراز اول دنیا مانند امپریال کالج لندن و دانشگاه فناوری ماساچوست و موسسات صنعتی دنیا از جمله بی ام و، رویس رویس و .. ، درآمد بالایی را برای کشور و دانشگاه به ارمغان آورده است.
از ۳۰۰ دانشگاه آسیایی که توسط کیو اس در سال ۲۰۱۵ رتبه بندی شده اند، ۷۴ دانشگاه متعلق به چین ، ۷۰ دانشگاه ژاپن ،۴۵ دانشگاه کره جنوبی، ۲۸ دانشگاه تایوان، ۲۱ دانشگاه مالزی، ۱۷ دانشگاه هند، ۱۱ دانشگاه تایلند، ۱۰ دانشگاه پاکستان،۷ دانشگاه هنگ کنگ فیلیپین ۴ دانشگاه، بنگلادش و ویتنام و سنگاپور ۲ دانشگاه، برونئی، ماکائو و سریلانکا ۱ دانشگاه حضور دارند.
منبع:خبرگزاری مهر